İlacın çim bitkisine zarar vermemesi için mutlaka aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekir; - İlaçlama yapılacak olan çim sahanın yüzeyini ölçün,
- Aşağıdaki başlıkta belirtildiği şekilde "Kalibrasyon" yapın.
- Sadece yabancı ot ilaçlarına uygun, yelpaze hüzmeli memelere sahip ilaçlama aletleri ile uygulama yapın.
- Peyzaj alanlarında sürüklenmeye neden olabileceği için motorlu sırt atomizörleri kullanmayınız; sınırlı alanlarda nokta uygulaması yapabilecek, küçük ve hassas ilaçlama aletleri kullanınız.
- Hedef dışı bitkilere sürüklenmeyi engellemek için rüzgarlı havalarda uygulama yapmayın.
- İlaçlama sırasında, saha içindeki hedef dışı odunsu bitkiler, süs bitkileri gibi zarar görmesi istenmeyen bitkilere doğrudan veya bitki gövdesinden en az yarım metre (0,5 m) çapındaki alana ilaç değmemesine özen gösterin.
- İlaçlamadan 1 gün sonra çim sahalarda sulama ve gübreleme yapılabilir.
- İlacın çim sahalarda sorun olan yabancı otlar için dozu 200 ml/1000 m2'dir.
- 100 m2 çim alan için kullanılması önerilen su miktarı yaklaşık 2-4 litredir. İlaçlama alet ve ekipmanın depo büyüklükleri değişebileceğinden, gerekli su miktarını hesaplayabilmek için aletin deposu temiz su ile doldurulur ve bir depoyla ne kadar alanın ilaçlanabileceği bulunur.
- Ölçümü yapılan ilaçlama aletinin bir depoyla ıslatabildiği alan bulunduktan sonra, her bir 100 m2'lik alan için 20 ml TREVİSTAR ölçülür ve su dolu depoya konur. Hazırlanan ilaçlı karışım, ilaçlanacak sahanın tamamını eşit bir şekilde ıslatacak şekilde uygulanır.
|